Digilaskenta Oy yrityksenä

"No kirjanpitäjää minusta ei ainakaan tule!" Näin ajattelin ensimmäisenä, kun aloitin tradenomiopinnot ammattikorkeakoulussa Lappeenrannassa samalla kuitenkin miettien mitä isona tekisin. Minulle oli kuitenkin selvää, että tulevaisuudessa perustan yrityksen ja mitä todennäköisemmin se tulisi jollakin tavalla liittymään myyntialaan. Työskentelin ennen opiskeluja yritysmyynnin parissa useamman vuoden ajan ja olen luonteeltani menevä ”Sana-Seppo”. Minulla ei tullut “pieneen mieleenkään”, että minä, sosiaalinen myyntitykki istuisin hiljaa päivät pitkät tietokoneen äärellä. Itselläni oli todella vanhanaikainen kuvitelma nutturapäisistä, totisista ja numeron kuvat silmissä olevista kirjanpitäjistä. Kuinka väärässä onneksi olinkaan... Opiskelujeni edetessä kiinnostuin pikkuhiljaa kirjanpidosta yhä enemmän, kun totesin olevani numerotarkka ja lämpenin ajatukselle tilitoimiston perustamisesta.

Opiskelujeni ohella päätin aloittaa pienten yhdistysten kirjanpitäjänä samalla kehittäen koko ajan kirjanpitotaitojani. Valmistuttuani taloushallinnon tradenomiksi olen opiskellut lisää kirjanpitoa ja pikkuhiljaa asiakaskuntani on alkanut laajenemaan ja olen saanut asiakkaikseni eri alojen sekä pieniä että suurempia yrityksiä. Tämän päivän kirjanpitäjät eivät ole totisia numeroiden ja tilien tuijottajia vaan erittäin sosiaalisia asiakaspalvelun ammattilaisia. Nykyaikaisessa tilitoimistossa osataan palvella asiakkaita mutta myös myydä eli markkinoida yrityksen tarjoamia palveluja potentiaalisille asiakkaille. Miksi, miten ja kenelle? Minun kohdallani halusta olla yrittäjä ja saada palvella asiakkaita johtivat opiskeluun, ja sen kautta päädyin lopulta perustamaan oman yrityksen.

Digilaskenta Oy on perustettu intohimosta yrittäjyyttä kohtaan. Yritykseni on erikoistunut uusiin ja pienyrityksiin. Meille kaikki asiakkaat ovat oikeasti saman arvoisia suuruudesta tai liikevaihdosta riippumatta - kaikkia palvellaan ammattitaidolla. Hinnat perustuvat kiinteään hintaan/kirjanpitokuukausi jotta myös aloittavat ja pienet yritykset voivat ottaa kirjanpitäjän yrityksensä tueksi. Haluan olla erityisesti aloittavien uusien ja pienyritysten käytettävissä ilman korkeaa kynnystä. Isot tilitoimistot ovat melko hintavia ja aloittelevat sekä pienet yritykset usein haluavat itse hoitaa kirjanpidon tai sitten ne ottavat kaverin kaverin hoitamaan kirjanpitoaan, jonka osaaminen ei ehkä ole ajan tasalla. Digilaskenta Oy:lle kaikki yritykset ovat saman arvoisia ja palvelumme on ammattimaista, läpinäkyvää ja hinnastoon perustuvaa. Asiakkaamme eivät maksa mistään turhasta vaan ainoastaan siitä palvelusta minkä on ostanut.

- Niko Koskela